A Családközösség augusztusi nyaralása Balatonföldváron

A Családközösség szokásos hosszú hétvégés augusztusi nyaralását idén is a Balatonon töltötte el, de most egy eddig számunkra ismeretlen, új helyszínen  Balatonföldváron egy, a városi kikötő melletti, tóparti üdülőben. A helyszínválasztás, mint utóbb kiderült, jó döntésnek bizonyult, még ha Gazdag Jani, mint szervező azért ezt jelentősen megszenvedte, hiszen az üdülő vezetőivel való egyeztetések  nem voltak zökkenőmentesek.

A csütörtökön kezdődő együttlétünk a kánikula miatt a  tóparton strandolással, nagy vidámsággal, beszélgetésekkel és közös pancsolásokkal telt. Az első esti nagyon finom közös vacsoránk után az új találkozás örömében jó beszélgetések alakultak a közösségben a nyitott fedett közösségi térben, a már jól megszokott Gazdag étel és ital kínálat kíséretében.

A pénteki napon ismét strandidő fogadta a boldog családokat, akik aznap a Reznák házaspár jóvoltából külön csoportokban rövid vitorlázáson vehettek részt, amely a közeli kikötőből indult mindenki nagy örömére. Itt  bátrabbak a hajóvezetést is kipróbálhatták. A kicsik és nagyok is nagyon élvezték az újdonság varázsát, a tó is jó széljárással kedvezett a közösségünknek, így boldogan adtunk hálát a Jóistennek az örömteli együttlétért.

Aznap hajnalban megérkezett a már megszokott nyári frissítő hidegfront, amely cseppet sem szegte kedvét kis csapatunknak, de a lég-hőmérsékletet elfogadhatóbbá tette többünk számára. A már szokásos esti szeretetteljes beszélgetés jelentősen elhúzódott a felhalmozódott élmények megosztása és a jó társaság miatt, így szinte a teljes közösség kitartott éjfélig.

Szombati napunk viszonylagos nyugalomban telt, amelynek csúcspontjára való készület délután kezdődött, zömmel a fiúk közreműködésével, egy bográcsban vacsorára készülő marhapörkölt formájában. Az igen jól sikerült vacsora ékes bizonyítéka volt az éjfélre teljesen kiürülő bogrács és a sok dagadó pocak, de nem maradt el a közös móka, kacagás és sok beszélgetés sem, mellyel szívünket, lelkünket megtölthettük.

Vasárnap délelőtt közösségünk zöme a közeli templomban délelőtti szentmisén vett részt, majd kiadós ebéddel jutalmazta délelőtti lelki aktivitását az üdülőben, ahol a korábbi évekhez képest még jobb minőségű ételekkel lakatta jól magát. A délután, a nagy melegre való tekintettel ismét strandprogrammal folytatódott és azzal is ért véget, így mindenki testileg és lelkileg is feltöltődve kezdhette a következő munkás hetet. Köszönjük szépen a Gazdag család áldozatos szerepvállalását a hétvége szervezésében és lebonyolításában, valamint a Reznák család gáláns meghívását a vitorlázásra. Felejthetetlen közös élménnyel Gazdagodtunk ismételten. Reméljük a téli együttlétünk is ilyen nagy szeretetben telik majd a Mátrában.

 

balatonföldvár 2 balatonföldvár 3 balatonföldvár 4 balatonföldvár 5 balatonföldvár1

share