2024. március 3. – Nagyböjt 3. vasárnap

Hirdetés:

  • Néhány szó a böjti fegyelemről: böjti nap van a nagyböjti idő péntekjein, ilyenkor nem lehet húst enni, kötelező mindenkinek 14 év fölött. Minden napra vállaljunk ezen felül is valamilyen lemondást, amivel készülhetünk.
  • Nagyböjti időben péntekenként keresztutat végzünk a templomban délután 5 órától!
  • Egyházközségünk Karitász csoportja nevében szeretettel hívjuk idős testvéreinket egy kötetlen együttlétre és beszélgetésre március 10-én délelőtt a 10:30-as szentmisét követően, a közösségi ház földszinti termébe. A beszélgetés témája az aggodalmaskodás, vendégünk lesz Ágnes nővér.
  • A Váci Egyházmegye határozatlan időre klinikai lelkigondozó munkatársat keres teljes munkaidőben. Munkavégzés helye: Váci Jávorszky Ödön Kórház. Akit érdekel keresse Pici atyát!
  • Jövő hétvégén Ágnes nővér és lyukóbányai fiatalok érkeznek Gödöllőre: szombaton részt vesznek a templom takarításban és vásárt tartanak saját készítésű termékeikből. Többek között gyógyteákat, háziszappanokat, illatzsákokat, rózsafűzéreket hoznak, melyeket a szombat esti és a vasárnap délelőtti szentmisék alkalmával tudunk megvásárolni. A gyűjtéssel a fiatalok képzéséhez, illetve Lyukóbányán szervezett önkéntes programokhoz (pl. ételosztás vagy gyerekprogramok) járulhatunk hozzá.
  • Ahogyan a múlt héten már hirdettük, a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtést március 3. és március 10. között tartjuk a Szentháromság templomban. Kérjük a testvéreket, hogy a megszokott módon, az iroda melletti területen elhelyezett banános dobozokba helyezzék az adományt, élelmiszer fajtánként külön-külön. Ezúton is köszönjük a testvérek segítségét. Továbbra is lehetőség van a pénzbeli adomány nyújtására, mellyel a Karitász munkáját tudjuk támogatni. A Gödöllői Kalkuttai Szent Teréz Karitász Csoport bankszámlaszáma megtalálható a Plébánia honlapján. Hálásan köszönjük a testvérek önzetlen adakozását.
  • Március 9-én, szombaton reggel 8 órától végezzük a templom és a közösségi ház tavaszi nagytakarítását. Tisztítószerek lesznek, de takarítóeszközt, gumikesztyűt hozzunk magunknak! A munkakedvét senki ne hagyja otthon. Jelentkezni lehet a listákon kiküldött linken vagy a sekrestyében! Mindenkit szeretettel várunk.
  • 12 órás Szentségimádás lesz templomunkban március 16-án reggel 6 órától, este 6 óráig! A hirdetőtáblán olvashatjuk majd, hogy kik vezetik az imádságot és milyen szándékokra! Csatlakozzunk minél többen, Jézus vár Bennünket!
share