A pápa Magyarországon – Papp László Budapest Sportaréna – Néhány gondolat; képek

A pápa Magyarországon tett látogatásának második napján a Papp László Budapest Sportarénában 11.000 fiatal előtt mondott beszédet. Ebből idézünk néhány gondolatot.

“Isten mindig megbocsát! Ne feledjétek!
Aki mer, az nyer!
Két lépés:
1. Tűzz ki magas célokat! Érzed, hogy jó dolog szeretni az Urat, nagy családot alapítani, segíteni a rászorulókon? Haladj előre, ne gondold, hogy ezek elérhetetlen vágyak, hanem fektess az élet nagy céljaiba!
2. Eddz! Hogyan? Párbeszédben Jézussal, aki a lehető legjobb edző. Ő meghallgat téged, ő motivál, ő hisz benned, tudja, hogyan hozza elő belőled a legjobbat. És mindig arra hív, hogy csapatjátékos legyél: soha ne egyedül, hanem másokkal együtt!

Ne féljetek szembeúszni az árral, találjatok mindennap időt a csendre, hogy megálljatok és imádkozzatok. Ma minden azt mondja nektek, hogy gyorsnak, hatékonynak, gyakorlatilag tökéletesnek kell lennetek, mint a gépek! De nem vagyunk gépek!
A csend nem arra való, hogy a mobiltelefonokra és a közösségi médiára tapadjunk; nem, kérlek titeket: az élet valódi, nem virtuális, nem egy képernyőn folyik, hanem a világban! Az élet a világban zajlik!

Íme, ide vezet a hit: az adakozás szabadságához, a nagylelkűség lelkesedéséhez, a félelmek legyőzéséhez, az önmagunk kockára tételéhez! Barátaim, ti mind értékesek vagytok Jézus számára, és számomra is!”
A találkozón ott voltak a gödöllői fiatalok is!

📷Pici atya
share