Egyházközségi farsang 2023.01.28.

Három év szünet után a Szent Imre iskolában végre újra megrendezhettük a farsangi mulatságunkat, amelyen nagyon szép számmal vettünk részt: kicsik, nagyok, fiatalok, idősebbek egyaránt. Délután öt órakor kezdődtek a csoportok előadásai. Járhattunk reptéren Korda György népszerű slágerének ihletésére, szemtanúi lehettünk, milyen nehéz Pici atyának a farsangra összetoborozni a népet. Láthattuk az „Én elmentem a vásárba fél pénzzel” című gyerekdal modern feldolgozását. Betekinthettünk a kisgyermekes fiatal házas csoport online hittan oktatásába, és a házas csoport előadásában végigkísérhettük az élet állomásait, a párkereséstől egészen az idős korig. Utolsó programként bemutatkoztak a jelmezesek is.
A vidám műsorok után az emeleten vártak minket a tálcákkal megrakott asztalok, finom szendvicsek és házilag készített sütemények. A raktárból mindig újabb és újabb tálca került elő, az italos asztalnál is folyamatosan töltötték fel a kancsókat levendulás szörppel és egyéb innivalóval. Köszönjük a figyelmes kiszolgálást!
Egyházközségünkben olyan rengeteg a gyerek, és Istennek hála évről évre annyi a gyermekáldás, hogy már alig győzzük követni a sok rokoni kapcsolatot, az újonnan születettek neveit. Mindenfelé kúszó-mászó, futkosó, labdázó gyermekbe lehetett botlani.
Hét órakor húzták ki a nyertes tombolákat. A nyeremények közt szerepeltek sport- és írószerek is, amiket a gyerekek nagy örömmel vettek át. Az értékesebb nyeremények között voltak dúsan megrakott gyümölcs- és zöldség kosarak és mozi- illetve éttermi meghívók. Az est folytatásaként bekukucskálhattunk a tánchelyiségbe (amit sokáig a gyerekek bitoroltak), vagy gyertyafényes asztalok mellett elfogyaszthattunk egy illatos, aromás gyümölcsteát. A legnagyobb közösségi teremnek számító étkezőben késő estig társasjátékoztunk és beszélgettünk. Hálásan köszönjük Istennek, hogy összehívott bennünket, Pici atyának, a szervezőknek és a felkészült csoportoknak, hogy ilyen jókedvűen, jó hangulatban, sokat nevetve és örülve tölthettük el együtt ezt a napot! Külön ajándék volt, hogy a másnap délelőtti takarításra olyan sokan jöttek el: nekik köszönhetően extra gyorsan újra rend és tisztaság lett az iskolában. Már várjuk a jövő évi farsangot!

🖊: Simon Erika
📸: Bedő Dóri
share