Elsőáldozók befogadása

Advent első vasárnapján volt az elsőáldozásra készülő gyerekek befogadása. A 64 befogadott gyermek mindegyike választott egy igét, ami mottóul szolgál az elsőáldozási készület során. Közülük néhányan azt is vállalták, hogy felolvassák a misén, miért azt az igét választották. Hárman nem csak az elsőáldozásra, hanem a keresztség szentségének vételére is készülnek, őket a katekumenek olajával is megkente Pici atya. A gyerekek az egyháztól a jézusi életet kérték, kezeseik pedig vállalták, hogy készek életükkel és imáikkal segíteni a gyerekeket a hit útján.
Imádkozzunk értük, hogy kitartsanak Jézus megismerésében, és várják a Vele való találkozást!

„Boldogok a tisztaszívűek, mert ők meglátják Istent.”  (Mt 5,8)
Azért választottam ezt az igét, mert segít engem abban, hogy jobban Isten felé tudjak fordulni. Szeretnék én is tisztaszívű ember lenni. Úgy érzem, ha erre törekszem, akkor én is megláthatom, megtapasztalhatom Isten jelenlétét az életemben. (Gazdik Ádám)

„Én vagyok a szőlőtő, ti pedig a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz, mert nálam nélkül semmit sem tehettek.” (Jn 15, 5)
Azért választottam ezt az igét, mert úgy gondolom, hogy ha Istenben gyökeredzik az életem, akkor az erőt ad nekem a szeretet növekedéséhez. Minél jobban növekszik a szeretetem, annál több jócselekedetet tudok tenni. (Szakál Nóra Katalin)

„Boldogok a tisztaszívűek, mert ők meglátják Istent.”  (Mt 5,8)
Azért választottam ezt az igét, mert szeretnék én is tiszta szívű ember lenni. Szeretnék kevesebbet veszekedni, mert a veszekedés senkinek sem jó és nem vezet sehova, csak mindenkinek rossz érzése lesz. Ezzel ellentétben a kibékülés nagyon megnyugtató és jó, mert minden a régi lesz és felszabadultnak érzem magamat. Isten nem a külsőségeket nézi, hanem a szívünket. Én is csak a szívemmel láthatom meg a láthatatlan Istent. (Tőzsér Blanka)

Forrás: FÉNY ÉS FORRÁS

share