Nyári ifjúsági tábor

Nyári táborunk helyszínéül, idén a festői szépségű, börzsönyi falucskát, Nagybörzsönyt választottuk.

Érkezésünk napján szálláshelyünk birtokbavétele után, igyekeztünk megismerni a település nevezetességeit és minél többet megtudni Nagybörzsönyről, a település múltjáról és jelenéről.

Megnéztük a vízimalmot, a falu tájházát és a finom lekvárjairól híres LekVárLakot.

2. napunkon a reggeli ima után, kisvonattal felmentünk Kisirtásig, ahol közös tízóraizás után felfedeztük az erdőt, a patakot és igyekeztünk mindent megcsodálni, abból, amit Isten nekünk ajándékba adott, számunkra teremtett. Délután a XIII. században épült, híres Szent István templomot tekintettük meg, majd miután megismertük a templom történetét, plébánosunk, András atya, szentmisét mutatott be az ódon falak között, melyen hittanosaink nagyon lelkesen szolgáltak.

Az esti kiscsoportos beszélgetés után az addig látottakból-hallottakból tartottunk egy vetélkedőt, amelyen minden csoport jól teljesített.

A 3. nap már mindenki nagy izgalommal kémlelte az égboltot, hogy vajon lesz-e alkalmas időjárás a fürdőzésre. Igaz, nem volt nagy kánikula, mégis volt alkalmunk a strandolásra. Kemence gyönyörű környezetben lévő strandja jó lehetőséget adott erre.

Ebéd után Márianosztrára mentünk, ahol András testvér bemutatta nekünk a Bazilikát, a pálos rendet és istenkapcsolatunk megerősítéséhez is adott tanácsokat. Ezután szentségimádást tartottunk, ahol hálát adtunk a tábor során megélt élményeinkért, új barátságainkért, családtagjainkért.

Azt hiszem, ez a három nap mindannyiunk testi-lelki épülésére szolgált, ezért már most várjuk a következő évi nyári tábort!

Szabóné Gabi

share