2023. március 5. – Nagyböjt 2. vasárnap

Hirdetés:

  • Megkezdődött a nagyböjt, néhány szó a böjti fegyelemről: Böjti nap van a nagyböjti idő péntekjein, ilyenkor nem lehet húst enni, kötelező mindenkinek 14 év fölött. Minden napra vállaljunk ezen felül is valamilyen lemondást, amivel készülhetünk.
  • Nagyböjti időben péntekenként keresztutat végzünk a templomban délután 5 órától!
  • Március 18-án, szombaton reggel 8 órától végezzük a templom és a közösségi
    ház tavaszi nagytakarítását. Tisztítószerek lesznek, de takarítóeszközt, gumikesztyűt hozzunk magunknak! A munkakedvét senki ne hagyja otthon. Jelentkezni lehet a listákon kiküldött linken vagy a sekrestyében! Mindenkit szeretettel várunk.
  • Jövő szombaton lelki nap lesz a gyerekeknek a közösségi Házban! Kérjük jelentkezzen aki tud jönni a kiküldött linken!
  • Hallgassuk meg a Püspöki Konferencia Körlevelét!
  • Karitász csoportunk hirdetése a körlevéllel kapcsolatban: Templomunkban az eddigiekhez hasonlóan gyűjtjük a tartós élelmiszert. Az iroda előtt elhelyezett banános dobozokba tudjátok beletenni adományaitokat élelmiszer fajtánként külön-külön. A városi karitász csoportok összefogásával együttműködve a Máriabesnyői Plébániával és a Premontrei Apátsággal idén nagyobb volumenű gyűjtést szervezünk, az adományokat gödöllői rászorulók közt osztjuk szét az év során folyamatosan. Bizonyára értesületetek róla, hogy Karitász csoportunk támogatásával 2023 januárjától a Palotakerten újra működik az Adománypont. Fő célunk a rendszeresség. Jelenleg több, mint 100 családnak segítünk hónapról-hónapra. Ahogy Szent Erzsébet napon hirdettük a tartósélelmiszer adományok mellett, az információ is nagyon fontos, hisz sokan nem kérnek, mert szégyellik azt a helyzetet amibe kerültek. Lényeges, hogy odaforduljunk azokhoz az emberekhez, akik a közelünkben élnek és észre vegyük, ha szükséget szenvednek. Mindezek mellett, pedig nagy szeretettel várunk önkénteseket, akik tevékenyen szeretnének segíteni a karitatív munkákban.
share