2024. január 14. – Évközi 2. vasárnap

Ünnepek:

Szerda: Szent Antal apát

Csütörtök: Árpádházi Szent Margit szűz

Hirdetés:

  • Január 20-án délután filmvetítést és kerekasztal beszélgetést tartunk Teremtésvédelem témában. Ferenc pápa “LAUDATO SI” enciklikája nyomán készült “A levél” című film alapján, amely a klímaváltozás miatt a bolygónkat és az emberiséget fenyegető környezeti és társadalmi válsággal foglalkozik. Várjuk az érdeklődő híveket! A résztvevők gyermekeinek a program alatt gyerekfelügyeletet biztosítunk. A vetítés 14:00 órakor fog kezdődni és rögtön utána a beszélgetés!
  • Jövő héten szombaton, január 20-án este 7 órától dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban az Öröm olaja és az Effata közösség vezetésével. A 6 órási szentmise is gitáros lesz. Jézus vár minket!
  • Jövő vasárnap az esti szentmise után Taize imádság lesz a templomban!
  • Karitász csoportunk nevében szeretnénk megköszönni a testvéreknek az adventi időszakban nyújtott segítséget a tartós élelmiszergyűjtésben és az anyagi támogatásban egyaránt. A nagylelkű adakozásnak köszönhetően 150 gödöllői családnak tudtunk élelmiszer csomagot adni Karácsony előtt. Ezeken felül nagyon hálásak vagyunk a Karitász alszámlájára utalt pénzbeli támogatásokért is. Általánosságban szeretnénk kérni a testvéreket, hogy a rászorulókon való segítségnyújtásra a Karitász csoporton keresztül törekedjünk. A valódi segítséget nem az egyszeri pénzadomány jelenti. Meggyőződésünk, ahogy szülőként sem azt adjuk a gyermekeink számára, amit az adott pillanatban azonnal szeretne, hanem amire hosszú távon szüksége van, úgy a közvetlen pénzbeli adomány csak saját lelkiismeretünk megnyugtatására szolgál, a rászorulónak pedig átmeneti segítséget nyújt, de abban nem támogatja, hogy hosszú távon saját erőfeszítéseket tegyen azért, hogy jelenlegi nehéz élethelyzetében válozás következzen be. A segítő szakmában abban hiszünk, hogy személyes szeretettel és figyelemmel fordulunk a szükséget szenvedő testvéreinkhez és hosszabb távon is kísérjük őket nehézségeikben mentorálási programunk segítségével. Minden testvérünket buzdítunk, hogy csatlakozzon a Karitász csoport önkéntesei közé és ne csak átmeneti segítséget nyújtsunk anyagi feleslegünkből, hanem saját időnket, figyelmünket és szeretetünket adjuk az arra rászorulóknak.
share