Horgászverseny, 2024. június 1.

Múlt héten szombaton reggel hat órakor indult a halfogás a dányi tónál. Előző éjszaka hatalmas zivatar volt, amely mindig kedvez a horgászoknak. Úgy tűnik, ez alkalommal is ez volt a helyzet. Mint mindig, sok törpeharcsát is kifogtak, de idővel sikerült szép nagy pontyokat, és egy jókora amúrt is horogra kapni.
A tó környéke nagyon szépen gondozott volt. A partot rövidre nyírt dús zöld fű szegélyezte, míg a Hrágyel Paliék házához vezető út, a focipálya és egyéb utak derékig érő fűtől való megszabadításán az előző napokban több ember is dolgozott. A felnőtt és gyermek horgászoknak egyaránt horgászengedélyre volt szüksége, amelyet előzetesen meg kellett szerezni. Az ebédhez szánt szalonnát, húst, hagymát, zöldségeket szorgos kezek már előző este elkezdték felaprítani. A két főszakács, Stumpf Attila és Simon Géza egy-egy óriási üstben reggel nyolckor kezdte az ebéd, a marhagulyás elkészítését. A konyhában Kiss Gizi kilenc tepsi pogácsát sütött, amiket „kézilányok” hordtak tálcákon a pecabotok végén ülő horgászoknak. Vízzel és kávéval is kínálták őket folyamatosan.
Az időjárás megviccelt minket, mert hol eleredt az eső, hol pedig tűzött a nap. A borongós délelőtt miatt kicsit aggódtunk, hogy nem fog eljönni a kb. 200 jelentkező, de déli tizenkettőre kiderült, hogy felesleges volt az aggodalom. Ez egy olyan közösség, amely nem hagyja cserben a szervezőket, és nem riad meg egy kis esőtől. Jöttek sorban a családok, esernyővel és vízálló dzsekikbe öltözve elfoglalták helyüket a focipályán, hogy részt vehessenek a szentmisén. Pici atya megosztotta velünk örömét, miszerint ilyen szép számmal összegyűltünk, hogy Jézussal együtt töltsük el ezt a napot, és arra hívott minket, hogy vegyük észre, hol és milyen formában van jelen köztünk Jézus, mint pl. egy találkozásban, egy jó beszélgetésben, vagy egy közös játékban.
Közben a nap is kisütött és a szél is elfújta a felhőket. A szentmise után Hankó Balázs kihirdette a horgászverseny eredményét és kiosztották a nyertesek közt az értékes ajándékokat.
A gyermek kategóriában Bella Zalán, Olenyik Ákos és Varga Berci lett az első három helyezett, míg a felnőttek között Ábert Marci, Bischof Zoli és Nagy Dávid állhattak fel a képzeletbeli dobogóra.
Ezek után beálltunk a sorba, ahol főszakácsaink megtöltötték tányérjainkat a finom ebéddel, utána pedig megkóstolhattuk az egyházközség tagjai által sütött édes és sós süteményeket. Volt még alkalom a fiúknak a focira, másoknak játékra, beszélgetésre. Sajnos késő délután egy hirtelen jött felhőszakadás vetett véget a jó hangulatnak. Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, és hálát adunk a Jóistennek, hogy együtt lehettünk örömben, békében, szeretetben! Nagy-nagy hála a szervezőknek és mindenkinek, aki bármiben is szolgálatot vállalt ezen a szép napon!
🖋️ Simon Erika
share